Echtscheidingsrecht

Echtscheidingsrecht

Snel en simpel samen scheiden

Wilt u snel, simpel en spotgoedkoop samen scheiden? Wij hebben een standaard echtscheidingspakket ontwikkeld waarbij u slechts uw handtekening zet en na enkele weken bent gescheiden voor € 184,- per persoon (inclusief kantoorkosten en exclusief btw) zonder dat u naar een zitting hoeft.

Klik hier voor meer informatie.

Eenzijdig echtscheiding verzoeken

Helaas lukt het in de praktijk niet altijd om overeenstemming te bereiken over de gevolgen van de echtscheiding. In dat geval zal er een procedure gevoerd moeten worden waarbij de rechter een beslissing moet nemen over de echtscheiding. De rechter beslist in die procedure ook over zaken zoals alimentatie, omgang met de kinderen, de woning etc.

Veel aspecten

Een echtscheiding is misschien wel een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven zeker als er kinderen in het spel zijn. Vaak komen hier veel emoties bij kijken, waardoor het soms lastig is om bepaalde rationele beslissingen te nemen.

Dit is echter wel van groot belang omdat er veel geregeld moet worden bij een echtscheiding. Wie krijgt het huis/huurrecht? Hoeveel bedraagt de kinder- en/of partneralimentatie? Bij wie verblijven de kinderen en hoe vaak zien zij de andere ouder?

Wij ontzorgen

Dit is een greep uit de grote hoeveelheid vragen die op u afkomen naast de emotionele verwerking van het uit elkaar gaan. Wij staan u dan ook graag terzijde zodat u zich over de juridische aspecten van uw echtscheiding in elk geval geen zorgen meer hoeft te maken.

Snelle beslissing?

Soms kan de uitkomst van de normale procedure niet afgewacht worden en is een noodvoorziening nodig. Een dergelijke voorlopige voorziening kan op relatief korte termijn worden gegeven door de rechter en geldt zolang nog niet is beslist op het echtscheidingsverzoek.

Daarbij kan het gaan om vaststelling van de alimentatie, het bepalen van een voorlopige omgangsregeling of de voorlopige toewijzing van het huurrecht van de echtelijke woning.

Download de flyer over het verzoeken van uw echtscheiding (, pdf)

 

Meer informatie of hulp nodig?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met:

Wat zijn de kosten?

Het vaste tarief voor echtscheidingszaken kunt u zelf berekenen door vier eenvoudige vragen te beantwoorden. Klik hier om uw vaste tarief zelf direct te berekenen.

 

Direct afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een adviesgesprek bij uw regiokantoor? Bel voor een afspraak: 030 - 2919874 (Utrecht), 084 - 8753322 (Amsterdam) of 087 - 7848621 (Rotterdam).

 

Relevante artikelen

In de categorie echtscheidingsrecht kunt u de volgende artikelen raadplegen: