Echtscheiding

Echtscheiding

Ons kantoor begeleidt u bij uw echtscheiding door middel van echtscheidingsmediation of door middel van een eenzijdig echtscheidingsverzoek.

Echtscheidingsmediation

Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het ook in hun belang als partijen in gezamenlijk overleg scheiden. Wij raden dan ook aan om de scheiding via mediation te proberen. Niet alleen gaat dit sneller maar ook de kosten zijn over het algemeen lager. Klik hier om meer te lezen over mediation.

Eenzijdig echtscheiding

Helaas lukt het in de praktijk niet altijd om overeenstemming te bereiken over de gevolgen van de echtscheiding. In dat geval zal er een procedure gevoerd moeten worden waarbij de rechter een beslissing moet nemen over de echtscheiding. De rechter beslist in die procedure ook over zaken zoals alimentatie, omgang met de kinderen, de woning etc.

Nevenvoorzieningen

Een echtscheiding is misschien wel een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven zeker als er kinderen in het spel zijn. Vaak komen hier veel emoties bij kijken, waardoor het soms lastig is om bepaalde rationele beslissingen te nemen.

Dit is echter wel van groot belang omdat er veel geregeld moet worden bij een echtscheiding. Wie krijgt het huis/huurrecht? Hoeveel bedraagt de kinder- en/of partneralimentatie? Bij wie verblijven de kinderen en hoe vaak zien zij de andere ouder? Dit worden nevenvoorzieningen en ook deze verzoeken worden door ons met veel zorg behandeld.

Voorlopige voorziening

Soms kan de uitkomst van de normale procedure niet afgewacht worden en is een noodvoorziening nodig. Een dergelijke voorlopige voorziening kan op relatief korte termijn worden gegeven door de rechter en geldt zolang nog niet is beslist op het echtscheidingsverzoek.

Daarbij kan het gaan om vaststelling van de alimentatie, het bepalen van een voorlopige omgangsregeling of de voorlopige toewijzing van het huurrecht van de echtelijke woning.

 

Meer informatie of hulp nodig?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met:

Wat zijn de kosten?

Klik hier voor meer informatie over de wijze waarop uw advocaatkosten kunnen worden vergoed en welke betalingsmethoden ons kantoor hanteert.

 

Direct afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een adviesgesprek bij uw regiokantoor? Bel voor een afspraak: 030 - 2919874 (Utrecht), 084 - 8753322 (Amsterdam) of 087 - 7848621 (Rotterdam).

 

Relevante artikelen

In de categorie echtscheiding kunt u de volgende artikelen raadplegen: