Letselschaderecht

Letselschaderecht

Juridische en medische aspecten

Binnen onze letselschadepraktijk staan wij voornamelijk slachtoffers bij van verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, medische fouten en geweldsmisdrijven. Er komt veel kijken bij letselschade, waarbij het niet uitsluitend gaat om juridische maar ook om medische aspecten. Daarom werken wij nauw samen met onze medisch adviseurs die onderzoek doen naar de gevolgen van het voorval/ongeval dat heeft geleid tot letselschade.

Wie is aansprakelijk?

Wij richten ons in eerste instantie op de vraag wie de aansprakelijke partij is. Daarbij zal de tegenpartij over het algemeen een verzekeraar hebben die uiteindelijk de schade dient uit te keren wanneer die aansprakelijkheid vaststaat. Zolang die aansprakelijkheid niet wordt erkend doen wij er alles aan om te bereiken dat deze aansprakelijkheid vast komt te staan. In het uiterste geval kan een procedure gevoerd worden over de aansprakelijkheid. Zodra de aansprakelijkheid vaststaat, kunnen wij ook onze kosten op de aansprakelijke partij verhalen waardoor u geen advocaatkosten heeft.

Verschillende schadeposten

Het is vervolgens onze taak om aan te tonen welke klachten en beperkingen het (directe) gevolg zijn van het handelen van de aansprakelijke partij zodat uw volledige schade verhaald kan worden. Daarbij kunt u denken aan schadeposten zoals smartengeld, schade aan uw voertuig, kleding, ziekenhuiskosten, expertisekosten, kosten voor hulp in de huishouding etc.

Download de flyer over het verhalen van uw letselschade (, pdf)

 

Meer informatie of hulp nodig?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met:

Wat zijn de kosten?

Het vaste tarief voor letselschadezaken kunt u zelf berekenen door vier eenvoudige vragen te beantwoorden. Klik hier om uw vaste tarief zelf direct te berekenen. Het vaste tarief geldt overigens slechts indien en zolang de aansprakelijkheid voor uw schade niet vaststaat. Indien de aansprakelijkheid voor uw schade vaststaat, worden uw advocaatkosten over het algemeen vergoed door de aansprakelijke partij. Indien de aansprakelijkheid naderhand komt vast te staan binnen of buiten een procedure dan dienen uw advocaatkosten alsnog te worden vergoed door de aansprakelijke partij.

 

Direct afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een adviesgesprek bij uw regiokantoor? Bel voor een afspraak: 030 - 2919874 (Utrecht), 084 - 8753322 (Amsterdam) of 087 - 7848621 (Rotterdam).

 

Relevante artikelen

In de categorie letselschaderecht kunt u de volgende artikelen raadplegen: