Zakelijk

Tarieven zakelijke cliënten

Hieronder vindt u informatie over de wijze waarop de kosten van uw advocaat kunnen worden vergoed. Daarnaast vindt u hier informatie over de verschillende betalingsmogelijkheden die ons kantoor hanteert.

Naast het uurtarief kent ons kantoor de volgende wijzen voor vergoeding van uw advocaatkosten:

 1. Vast tarief
 2. Uurtarief
 3. Juridisch abonnement
 4. Rechtsbijstandsverzekering

Ons kantoor hanteert de volgende betalingsmethoden:

 1. Betalen via iDEAL, creditcard of PayPal
 2. Pinnen op ons kantoor
 3. Betalen met creditcard op ons kantoor
 4. Overmaken via de bank

Vergoeding van uw advocaatkosten

1. Vast tarief

Met onze transparante vaste tarieven heeft u vooraf inzicht in de kosten van juridische bijstand zonder verrassingen achteraf. Op die manier kunt u uw juridische kosten beheersen terwijl u kunt rekenen op de hoogste kwaliteit.

Het vaste tarief wordt gebaseerd op het soort zaak (advies, bemiddeling of procedure) en het rechtsgebied (contractenrecht of incassorecht).

Wilt u weten welk vast tarief voor uw zaak geldt? Vul het formulier hiernaast in zodat wij u de toepasselijke tarievenlijst kunnen toesturen of contact met u kunnen opnemen over onze tarieven.

Eerste adviesgesprek

Voor het eerste adviesgesprek rekenen wij een gereduceerd tarief van € 100,- (exclusief btw) welk bedrag voor of tijdens het adviesgesprek door u wordt voldaan (pin of creditcard) tenzij u een strafzaak heeft in welk geval het adviesgesprek kosteloos is.

Het adviesgesprek is een gesprek van maximaal 1 uur waarin wij uw zaak bespreken en u van het nodige advies voorzien.

2. Uurtarief

Naast het vaste tarief is het mogelijk om ons kantoor in te schakelen op basis van het uurtarief. In dat geval wordt u maandelijks gefactureerd op basis van het aantal uren dat is besteed aan uw zaak. Het uurtarief is afhankelijk van de complexiteit van uw zaak en uw bedrijfsgrootte gemeten naar het aantal werknemers dat u in dienst heeft en wordt tijdens het adviesgesprek bepaald:

 1. € 175,- per uur: eenvoudige zaken en/of kleinbedrijf (<10 werknemers)*
 2. € 200,- per uur: normale zaken en/of middenbedrijf (10-100 werknemers)
 3. € 225,- per uur: complexe zaken en/of grootbedrijf (>100 werknemers)

*Het uurtarief is exclusief omzetbelasting (btw), 6% kantoorkosten en verschotten (onkosten) zoals griffierechten, kosten voor uittreksels etc.

Eerste adviesgesprek

Ook als u kiest voor het uurtarief betaalt u voor het eerste adviesgesprek een gereduceerd tarief van € 100,- (exclusief btw) welk bedrag voor of tijdens het adviesgesprek door u wordt voldaan (pin of creditcard). Dit is een gesprek van maximaal 1 uur waarin wij uw zaak bespreken en u van het nodige advies voorzien.

Heeft u een zakelijk geschil en kiest u voor het uurtarief? Ook dan bedraagt het gereduceerd tarief voor het eerste adviesgesprek € 100,- (exclusief btw). Klik hier voor meer informatie.

3. Juridisch abonnement

Als ondernemer wordt u bijna dagelijks geconfronteerd met juridische aangelegenheden. Of het nu gaat om het opstellen van een arbeidscontract, het beoordelen van een samenwerkingsovereenkomst of een factuur die niet wordt betaald, in alle gevallen is goede juridische bijstand niet weg te denken. Omdat u niet beschikt over een eigen juridische afdeling waar u al dit soort zaken aan kunt overdragen, biedt ons kantoor het juridisch abonnement aan.

Voordelen

Met een juridisch abonnement heeft u de mogelijkheid om op ieder moment gratis advies in te winnen via de telefoon of de e-mail zonder dat de meter begint te lopen waarmee uw kosten al gauw kunnen oplopen. Ook scannen wij uw juridische documenten kosteloos. Verder kunt u uw incassovorderingen gratis bij ons indienen. Mocht u behoefte hebben aan uitgebreide juridische bijstand waarbij een dossier gevormd dient te worden of een procedure opgestart dient te worden dan krijgt u bovendien 20% korting op ons basisuurtarief.

Diensten

Het juridisch abonnement omvat de volgende diensten:

 • Gratis juridisch advies via telefoon of e-mail
 • Gratis scan van uw juridische documenten
 • Gratis incassovorderingen indienen
 • 20% korting op basisuurtarief bij behandeling zaak of procedure

Rechtsgebieden

Met een juridisch abonnement geven wij u juridisch advies en procesbijstand bij al uw rechtsproblemen die betrekking hebben op een van de volgende rechtsgebieden:

 • Aansprakelijkheidsrecht
 • Arbeidsrecht
 • Bestuursrecht
 • Contractenrecht
 • Incassorecht
 • Letselschaderecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Strafrecht
 • Verzekeringsrecht

Kosten

De kosten van het juridisch abonnement zijn afhankelijk van uw bedrijfsgrootte gemeten naar het aantal werknemers dat u in dienst heeft:

 1. kleinbedrijf (<10 werknemers): € 50,- per maand*
 2. middenbedrijf (10-100 werknemers): € 75,- per maand
 3. grootbedrijf (>100 werknemers): volgens offerte op maat

*Het abonnementstarief is exclusief omzetbelasting (btw), 6% kantoorkosten en verschotten (onkosten) zoals griffierechten, kosten voor uittreksels etc.

4. Rechtsbijstandsverzekering

Indien u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering en een procedure noodzakelijk is in uw zaak dan worden de kosten van uw advocaat vergoed door de rechtsbijstandsverzekeraar. Het is van belang dat u hierover vooraf overlegt met uw rechtsbijstandsverzekeraar. In principe kan uw verzekeraar uw keuze voor een advocaat niet weigeren vanwege het recht op vrije advocaatkeuze.

Voorwaarden

De vergoeding aan uw advocaat kan eventueel worden beperkt tot een bepaald bedrag dat in uw polis is vermeld. U dient er verder rekening mee te houden dat er een eigen risico kan gelden wanneer u een advocaat inschakelt op kosten van uw rechtsbijstandsverzekeraar. Het is dan ook raadzaam om ook dit aspect met uw verzekeraar te bespreken voordat u een advocaat inschakelt.

 

Betalingsmogelijkheden

1. Betalen via iDEAL, creditcard of PayPal

In uw factuur treft u een link aan waarmee u eenvoudig kunt betalen. Uw betaling kan worden verwerkt via iDEAL, creditcard of PayPal. Nadat u geklikt heeft op de link komt u op de webpagina van onze betaaldienstverlener. U kiest uw gewenste betaalmethode. Als u alle stappen heeft gevolgd, wordt het bedrag overgeschreven van uw bankrekening, creditcard of PayPal-account naar onze rekening. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden terwijl u verzekerd bent van een veilige betaling.

2. Pinnen op ons kantoor

Het is ook mogelijk om te pinnen op ons kantoor. Zo kunt u het gereduceerde adviestarief na het adviesgesprek meteen pinnen. Dat geldt ook voor het tarief voor een standaard echtscheidingspakket. Ook als u een spoedeisende zaak heeft, waarin het voorschot op korte termijn voldaan moet worden, is het handig om dit te pinnen.

3. Betalen met creditcard op ons kantoor

Indien u een betaling op ons kantoor dient te doen, kunt u die ook met uw creditcard doen indien dat makkelijker voor u is dan een gewone pinbetaling. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden terwijl u ook hier verzekerd bent van een veilige betaling.

4. Overmaken via de bank

U kunt het bedrag op uw factuur ook overmaken naar onze bankrekening via uw betaalrekening. Het nummer van onze bankrekening vindt u in de factuur.

 

Direct afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een adviesgesprek bij uw regiokantoor? Bel voor een afspraak: 030 - 2919874 (Utrecht), 084 - 8753322 (Amsterdam) of 087 - 7848621 (Rotterdam).