F. (Florian) R.G. Drenth LLB

Florian heeft in 2018 zijn bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht afgerond. Momenteel volgt hij de master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht.

Daarnaast werkt Florian een dag per week als juridisch medewerker bij een hulporganisatie en geeft hij juridisch advies bij een rechtswinkel.

Florian heeft een brede interesse in verschillende rechtsgebieden waaronder het verbintenissenrecht, strafrecht, vreemdelingenrecht, insolventierecht en het islamitisch recht.

Florian vindt het recht in zijn algemeenheid een mooi concept omdat het vaak oplossingen biedt voor alledaagse problemen.

Florian heeft stage gelopen bij Advocatenkantoor El Hannouche. Inmiddels schrijft Florian blogartikelen voor Advocatenkantoor El Hannouche over uiteenlopende alledaagse juridische maar ook rechtswetenschappelijke onderwerpen.

 

Recente artikelen van Florian Drenth

In november 2019 werd de invoering van de Wet Huwelijkse gevangenschap aangekondigd welke wet tot doel heeft om sneller een einde te kunnen maken aan [...]

Op 14 november 2014 veroordeelde het gerechtshof Den Haag een imam op grond van artikel 449 Sr omdat hij een religieus huwelijk zou hebben gesloten [...]

Op grond van artikel 3:310 lid 1 BW verjaart een schadevordering vijf jaar na aanvang van de dag die volgt op de dag waarop de [...]

Toon alle artikelen van Florian Drenth 
030 - 2919874 (Utrecht)
084 - 8753322 (Amsterdam)
087 - 7848621 (Rotterdam)
neem geheel vrijblijvend
contact op
Advocatenkantoor El Hannouche B.V.
Niasstraat 1
3531 WR  UTRECHT
Naar boven