Het laatste nieuws

Studie

Zineb heeft Rechtsgeleerdheid gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam waarbij het accent lag op het internationaal recht.

Werkervaring

Tijdens haar studie heeft Zineb onder meer werkervaring opgedaan als juridisch medewerker en heeft zij een eigen onderneming gehad.

Momenteel is Zineb werkzaam bij Advocatenkantoor El Hannouche in de functie van officemanager en mediator. Vanuit de functie van officemanager vervult Zineb tevens de rol van klachtenfunctionaris, privacy officer en vertrouwenspersoon.

Nevenactiviteiten

Zineb houdt zich bezig met het thema van het islamitische huwelijk en scheiding.

In dat kader treedt zij niet alleen op als mediator maar adviseert zij en informeert zij overheidsinstanties en ander publiek over de vraag wat een islamitisch huwelijk inhoudt, hoe dat zich verhoudt tot het Nederlandse burgerlijk huwelijk en wat de gevolgen zijn van het sluiten van een islamitisch huwelijk in een Nederlandse context.

Daarbij combineert Zineb haar eigen Arabische achtergrond, kennis van het Arabisch, de islamitische regelgeving en haar kennis van het Nederlandse recht.

 

Recente artikelen van Zineb Youcef

Op 21 november 2017 deed het gerechtshof Den Haag een uitspraak in een islamitische echtscheidingskwestie. De vrouw wilde een islamitische echtscheiding maar de man werkte [...]

Wilt u werken op de luchthaven, bij het leger of voor de Nationale Politie dan zult u over het algemeen een zogeheten Verklaring van Geen [...]

Er is gebleken dat veel jongeren geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) durven aan te vragen, zo schrijven veel bladen waaronder het NRC. Het zijn vaak [...]

Toon alle artikelen van Zineb Youcef 
Telefonisch contact opnemen:
030-2919874 (ma t/m vrij 9-13 uur)
Advocatenkantoor El Hannouche B.V.
Winthontlaan 200
3526 KV  Utrecht
Naar boven