Marokkaanse advocaat en Marokkaanse mediator

Marokkaanse advocaat en Marokkaanse mediator

Advocatenkantoor El Hannouche bedient cliënten in heel Nederland. Advocaat en mediator Jamal el Hannouche is een Marokkaanse advocaat en Marokkaanse mediator die u in de Marokkaanse taal kan bedienen.

Terreinen

Jamal kan u op alle momenten tijdens de belangenbehartiging op welke wijze dan ook bijstaan in het Marokkaans. Hij kan meegaan naar voor uw zaak van belang zijnde afspraken en zittingen en u daarbij in het Marokkaans bijstaan. Correspondentie en processtukken worden in een persoonlijke afspraak of telefonisch in de Marokkaanse taal toegelicht en besproken zodat u altijd duidelijk heeft waar uw zaak staat.

Waar nodig wordt de kennis van de Marokkaanse taal en cultuur, inclusief de islam en islamitische regels, ook betrokken in het behartigen van uw belangen. We bespreken hierna op welke wijze Jamal u op verschillende terreinen net die extra ondersteuning kan geven vanwege zijn kennis van het Marokkaans en de Marokkaanse cultuur.

Echtscheidingsrecht

Jamal heeft kennis van de Marokkaanse cultuur en kent de gebruiken en gewoonten goed. Jamal heeft ook kennis van het Marokkaanse recht, in het bijzonder het Marokkaanse echtscheidingsrecht dat is neergelegd in de Marokkaanse Mudawwana. In echtscheidingszaken past Jamal het Marokkaans recht toe voor u indien dat in uw belang is en ook mogelijk is. Ook krijgt u in nauwe samenwerking met advocaten uit Marokko uitleg over de procedures die u naast of in plaats van Nederlandse procedures kunt volgen in Marokko.

Islamitisch huwelijk

Ook wanneer sprake is van problemen rondom het islamitische huwelijk bent u bij Jamal in goede handen. Van het sluiten van een islamitisch huwelijk en het opstellen van islamitische huwelijksvoorwaarden tot aan de scheiding, Jamal kan u in al deze fasen bijstaan. Krijgt u bijvoorbeeld geen islamitische scheiding dan kan Jamal namens u een procedure starten bij de Nederlandse rechter zodat de andere partij daartoe wordt veroordeeld. Wilt u weten of uw voorgenomen islamitische huwelijk in Nederland is toegestaan, afspraken op papier zetten of advies hebben over de gevolgen van een dergelijk huwelijk dan helpt Jamal u graag verder.

Namenrecht

Daarnaast doet Jamal ook veel wijzigingen van voornamen. Ook in dat soort zaken gebruikt Jamal zijn kennis over de Marokkaanse taal en cultuur op een nuttige wijze. Zo overtuigt hij de rechter ervan om een Marokkaanse naam te wijzigen indien deze niet een islamitische oorsprong heeft of wanneer deze verkeerd is gespeld of de spelling bij het Marokkaanse Consulaat niet wordt geaccepteerd zodat de voornaam in de Nederlandse geboorteakte aangepast moet worden aan de spelling die het Marokkaanse Consulaat hanteert.

Strafrecht

Ook als het gaat om strafzaken is kennis van de Marokkaanse cultuur van groot belang. Zo behandelt Jamal regelmatig strafzaken waarbij huiselijk geweld een rol speelt. Kennis van de verhoudingen tussen echtgenoten en tussen ouders en kinderen kan een ander licht werpen op verwikkelingen die door het Openbaar Ministerie als strafbaar worden bestempeld. Jamal zal waar nodig de rechter de juiste context geven om begrip te kweken voor de ontstane situatie en om deze in een ander licht dan het strafrechtelijke te kunnen plaatsen.

Tarieven

Klik hier voor meer informatie over de wijze waarop uw advocaatkosten kunnen worden vergoed en welke betalingsmethoden ons kantoor hanteert.

Voordelen

Hieronder zetten wij alle voordelen van onze aanpak op een rij voor u:

  1. Duidelijk: wij zijn duidelijk over wat wij voor u kunnen doen, onze aanpak en tarieven maar ook de voortgang van uw zaak zodat u steeds weet waar u aan toe bent
  2. Deskundig: op basis van onze specialistische kennis die wij continu op peil houden komen wij altijd snel tot een passende oplossing voor uw probleem
  3. Doelgericht: ons kantoor hanteert doelgerichte en efficiënte werkwijzen gebaseerd op jarenlange ervaring waarbij wij gebruik maken van hoogopgeleid personeel en de modernste ICT-oplossingen
  4. Laagdrempelig: voor een eerste adviesgesprek betaalt u een gereduceerd tarief terwijl dit gesprek online plaatsvindt zodat u niet hoeft te reizen waarbij dit gesprek bovendien in de door u gewenste taal wordt gevoerd
  5. Bereikbaar: u kunt ons tijdens kantooruren altijd telefonisch bereiken en daarbuiten per e-mail waarbij wij ernaar streven om binnen 24 uur een reactie te geven
  6. Klantgericht: ook als het gaat om onze dienstverlening staat uw belang centraal, daarom zijn wij aangesloten bij de belangrijkste partners voor de advocatuur:
 

Referenties cliënten

Wij vragen regelmatig naar de ervaringen van onze cliënten om onze dienstverlening en kantoororganisatie waar nodig te kunnen verbeteren. Lees hier wat onze cliënten zeggen over onze dienstverlening.

 

Direct uw zaak aanmelden

Wilt u uw zaak aanmelden? Klik hier om uw zaak direct aan te melden.