Strafrecht

Strafrecht

Vermogensdelicten en verkeersdelicten

Binnen het strafrecht richten wij ons specifiek op vermogensdelicten en verkeersdelicten.

Vermogensdelicten

Bij vermogensdelicten gaat het om strafbare feiten waarbij vermogen (bezittingen of geld) in het geding is. U kunt daarbij denken aan strafbare feiten zoals diefstal, verduistering, heling, oplichting, fraude en witwassen. Deze strafbare feiten worden op basis van het Wetboek van Strafrecht berecht en vallen onder het zogeheten commune strafrecht.

Verkeersdelicten

Verkeersdelicten zijn strafbare feiten op basis van de Wegenverkeerswet (Wvw 1994) zoals excessieve snelheidsovertredingen, doorrijden na een aanrijding en het veroorzaken van een verkeersongeval met ernstig letsel of overlijden tot gevolg.

Verdacht van strafbaar feit?

Het is belangrijk dat u uw advocaat zo vroeg mogelijk inlicht over een verdenking van een strafbaar feit zodat u zich zo goed mogelijk kunt laten adviseren over uw rechtspositie. U heeft het recht om een advocaat te spreken alvorens u aan een verhoor wordt onderworpen. Het is dan ook aangeraden om gebruik te maken van dit recht. Ook heeft u het recht om te zwijgen. Dit is in ieder geval raadzaam tot het moment dat u uw advocaat heeft gesproken.

Van politieverhoor tot Hoge Raad

Wij staan u in alle fasen van de strafprocedure bij. Vanaf het moment dat u een brief ontvangt om een verklaring af te leggen bij de politie tot aan een cassatieberoep bij de Hoge Raad en alle fasen daar tussenin.

 

Meer informatie of hulp nodig?

Neem voor meer informatie over dit onderwerp contact op met:

Wat zijn de kosten?

Het vaste tarief voor uw strafzaak kunt u zelf berekenen door vier eenvoudige vragen te beantwoorden. Klik hier om uw vaste tarief zelf direct te berekenen.

 

Direct afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een adviesgesprek bij uw regiokantoor? Bel voor een afspraak: 030 - 2919874 (Utrecht), 084 - 8753322 (Amsterdam) of 087 - 7848621 (Rotterdam).

 

Relevante artikelen

In de categorie strafrecht kunt u de volgende artikelen raadplegen: